sâmbătă, 25 mai 2013

Ape curate - sănătate pură!

ARGUMENTUL PROIECTULUI:
Am devenit prietenii mediului înconjurător pentru că vrem să trăim într-un loc mai curat, cu  râuri cu ape curate, nepoluate. Un mediu curat înseamnă sănătate. Plantele, animalele şi oamenii au nevoie de pământ curat, apă curată şi aer curat. Tot mai mulţi oameni poluează mediul. Ei produc mari cantităţi de deşeuri din ambalaje, pungi, hârtii, plastic, cutii de conserve, îmbrăcăminte, mobilă, resturi menajere, detergenţi lichizi şi noxe. Deşeurile rezultă şi din unele ramuri industriale: chimică, metalurgică şi alimentară. Ce se întâmplă cu aceste deşeuri? Ele nu dispar. O parte sunt aruncate în locurile publice sau chiar în... APĂ. Activitățile proiectului  vor avea în vedere formarea unei echipe eficiente în domeniul protecției calității apei.
ECHIPA DE PROIECT:
- prof. înv. preșc. IONELA - LAURA CARAIMAN (coordonator de proiect)
- ed. CARMEN MITITELU
- prof. înv. prim. ANA VERDE
- prof. MARIA CHIȚIMUȘ
OBIECTIVELE PROIECTULUI:
1. asigurarea accesului la informare al populatiei privind protecţia mediului - în principal a factorului de mediu APA, prin editarea unui pliant cu tema: “Ape curate pentru sănătatea noastră!” şi împărţirea unui număr considerabil de pliante locuitorilor satului Horia şi a oraşului Roman, localităţi situate pe cele două maluri ale râului Moldova
2. dezvoltarea unei atitudini receptive la problematica ecologică prin modelarea comportamentului de zi cu zi al populaţiei, conştientizarea măsurilor necesare pentru protecţia mediului şi reducerea riscurilor de poluare a apelor printr-o campanie mass-media la nivel local (blog-ul şcolii, presa scrisă locală)
3. ecologizarea văii râului Moldova
ACTIVITĂȚI PROPUSE ÎN CADRUL PROIECTULUI:
Activitățile proiectului  au avut în vedere formarea unei echipe eficiente în domeniul protecției calității apei.
În prima fază a proiectului am realizat, împreună cu elevii, un studiu asupra purității apei râului Moldova, folosind probe de apă din râu, colectate împreună cu elevii în cadrul unei scurte drumeții pe malul râului, situat în vecinătatea școlii. În urma constatărilor făcute am ajuns la concluzia că populația ar trebui mult mai bine informată cu privire la importanța ecologizării și păstrării apei râului nepoluată. Am realizat un număr considerabil de pliante informative care au fost împărțite de către elevi și cadre didactice locuitorilor din satul Horia și din municipiul Roman, localități situate pe cele două maluri ale râului Moldova.
Acțiunile din cadrul proiectului au fost popularizate pe blogul școlii, precum și în presa locală, urmărind în principal dezvoltarea unei atitudini receptive la problematica ecologică.
Activitățile au fost desfășurate de către elevii clasei a III-a A, sub îndrumarea doamnei prof. înv. prim. ANA VERDE, în cadrul proiectului APE CURATE - SĂNĂTATE PURĂ!, parte a programului coordonat de CCDG - ȘCOLI EUROPENE PENTRU APE CURATE!
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. înv. preşc. IONELA-LAURA CARAIMAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu