luni, 22 aprilie 2013

Prietenii mei, POMPIERII

Săptămâna  ştii mai multe, să fii mai bun! a fost un prilej deosebit  pentru elevii Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva“ de a participa la activităţi atractive şi foarte interesante. Astfel, joi 4 aprilie 2013, am avut plăcerea şi onoarea de a avea în mijlocul nostru un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Roman, format din şase subofiţeri conduşi de domnul căpitan Luca. Aceşti oameni deosebiţi au pregătit elevilor câteva activităţi instructiv-educative, cum ar fi:
- prezentarea tehnicii de intervenţie, cu posibilitatea utilizării de către participanţi;
- pezentarea unor procedee de prim ajutor medical de bază de catre personalul care deserveşte echipajele SMURD;
- utilizarea mijloacelor de protecţie individuală de către personalul participant la intervenţie;
- prezentarea unor metode şi procedee de antrenament şi căutare cu ajutorul câinelui de serviciu din dotarea subunităţii;
- prezentarea campaniei ,,Vreau sa fiu voluntar!”, ,,RISC”, ,,Detectorul de fum vă poate salva viaţa!”. Elevii au fost fascinaţi de maşina mare, dotată cu echipamente pentru descarcerare şi de stins focul cu apă şi spumă, pompierii explicându-le modul de funcţionare şi chiar dându-le voie să le folosească. Copiii au fost încântaţi că au aflat lucruri noi şi interesante despre pompieri şi activitatea lor, au completat chestionare, iar la sfârşitul activităţii, mai mult de jumătate dintre ei îşi doreau să devină pompieri. Toţi participanţii, elevi, cadre didactice şi părinţi au fost impresionaţi de profesionalismul şi căldura acestor oameni deosebiţi.
Pentru că îşi riscă viaţa pentru comunitate şi pentru toată această activitate le mulţumim şi îi mai aşteptăm în mijlocul nostru.

 - Material realizat de către doamna prof. înv. prim. DORINA DĂNĂILĂ -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. înv. preşc. IONELA-LAURA CARAIMAN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu