duminică, 14 aprilie 2013

Concurs ARTICOL DE PRESĂ

Dragi elevi,
La începutul vacanţei de primavera vă propusesem un concurs, denumit
ARTICOL DE PRESĂ
în cadrul căruia să prezentaţi, în manieră proprie, activităţile desfăşurate în cadrul săptămânii Să ştii mai multe, să fii mai bun!. Acest concurs a fost gândit de mine pentru a vă oferi vouă, elevilor, un mod plăcut şi util de a vă petrece timpul liber împreună, ţinând cont de faptul că vă propusesem să scrieţi articolul organizându-vă pe grupe de elevi, eventual de la aceeaşi clasă.

Iată şi câştigătorii concursului nostru:

LOCUL I:
- publicarea articolului în ZIARUL DE ROMAN
- publicarea articolului în revista FAMILIA, revista Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva", Horia
- postarea articolului pe blog-ul şcolii
- diplome pentru toţi autorii articolului

De-a lungul săptămânii ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, activităţile derulate au bucurat toţi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva”, Horia. Sub îndrumarea domnilor profesori, ne-am bucurat de activităţi precum: lecţii de origami la orele de educaţie tehnologică, lecţii de informatică, ore de teatru. ,,Chimia în bucătărie” a fost o activitate ,,delicioasă”, în care elevii s-au străduit să facă deserturi care mai de care mai impresionante. Această activitate a fost desfăşurată de către clasele a VII-a si a VIII-a,  în cadrul zilei de marţi, sub îndrumarea doamnei profesoare Emilia Ciomârtan. Tot în această zi, şcoala noastră a organizat o activitate-concurs cu denumirea ,,Permis de bun pieton” (organizator: prof. Maria Chiţimuş), cu participarea elevilor din clasele a V-a si a VI-a ai Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva”, în parteneriat cu Şcoala Gimnaziala Dulceşti, în care copiii au fost instruiţi despre normele de siguranţă în circulaţie.
Marti, 2.04.2013, elevii claselor a V-a, a VI-a A, respectiv a VI-a B, printre alte activităţi, s-au întrecut la fotbal, urmând apoi elevii claselor a VII-a si a VIII-a.
În ziua de 4.04.2013, elevii Sărbuşcă Andreea, Pavel Ovidiu si Barcan Vasilică au participat la concursul de teatru ACT – ART, la Colegiul Tehnic ,,Miron Costin” – Roman,  la care au şi câştigat o Menţiune care a adus felicitări şcolii şi suma de 100 lei, împărţită celor trei elevi. Bineînţeles, această reuşită nu ar fi fost posibilă fără ajutorul doamnei profesoare de limba engleză Ramona Munteanu. Prin această activitate elevii şi-au demonstrat talentul actoricesc.
Joi, în a patra zi din săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elevii clasei a VII-a, îndrumaţi de către doamna profesoară Emilia Ciomârtan, au vizitat farmacia din satul Horia,  activitate în cadrul căreia au primit informaţii despre vitamine şi rolul acestora în organism.
O activitate deosebită a fost şi cea, desfăşurată tot în ziua de joi, în cadrul căreia pompierii au veni şi au prezentat copiilor normele de prevenire în caz de incendii, dar şi un număr de dresaj canin, cu singurul câine de salvare din Judeţul Neamţ, ce a atras privirile admirative ale tuturor celor prezenţi pe terenul de sport al şcolii.
Considerăm că la finalul săptămânii ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, noi, elevii paticipanţi la toate aceste activităţi, ştim mai multe, suntem mai buni!
Autori, elevii: Sărbuşcă Andreea, Roman Claudia, Morţun Crina, Barcan Marina, Ionela Baciu, Cosana Andreea, Râpanu Cezar
LOCUL II:
- publicarea articolului în revista FAMILIA, revista Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva", Horia
- postarea articolului pe blog-ul şcolii
- diplome pentru toţi autorii articolului

Luni, 1.04.2013, împreună cu clasele a V-a şi a VI-a A am vizionat un filmuleţ despre educaţia rutieră, coordonaţi de către doamnele  profesoare Chiţimuş Maria şi Anca Simona Andrei.
Împreună cu domnul profesor Ichim  Ilie, eu şi colegii mei am realizat articole despre sărbătorile Pascale. Doamna profesoară Maxim Iuliana ne-a îndrumat să realizăm obiecte deosebite prin tehnica origami.                                          
Marţi, 2.04.2013, îndrumaţi de către doamna dirigintă Anca Simona Andrei, am participat la concursul pe teme rutiere ,,Permis de bun pieton” unde am obţinut locul al II-lea. La acest concurs au participat alături de noi un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Dulceşti.

Miercuri, 3.04.2013, cu doamna dirigintă am confecţionat coşuleţe pentru ouăle de Paşti, împreună cu domnul profesor Zămescu Ionuţ am discutat despre programul unui elev, iar de la doamna profesoară Vieru Liliana am primit lecţii de actorie.
Joi, 4.04.2013, toşi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva” am mers pe terenul de sport unde ne-au întâmpinat cei de la ISU pentru a ne arăta dresarea unui câine şi cum să folosim stingătorul în caz de incendiu.
Aceasta a fost săptămâna ,, ştii mai multe, să fii mai bun!”, petrecută de clasa a VI-a A.
Autor: eleva Spătaru Alice, clasa a VI-a A

A consemnat pentru dumneavoastră,
Prof. înv. preşc. IONELA-LAURA CARAIMAN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu